Cursus opvoeden met zelfvertrouwen

Deze cursus is bedoeld voor ouders van hoogbegaafde kinderen. Voor hen die ervaren dat het opvoeden van hun kind een uitdaging is.  Voor degenen die inmiddels weten dat de “standaard” manier van opvoeden niet passend is bij hun kind. En bij wie dit vragen en onzekerheid oproept.  Met die ouders, ga ik samen 4 avonden aan de slag om grote stappen te zetten richting een prettige gezinssituatie waarin je vol vertrouwen de ouder kan zijn die je wilt zijn.

Herken je dit?

Niet meer weten wat je aan moet? Met de kinderen, maar ook met jezelf. Al zoveel gelezen over en geprobeerd in de opvoeding. Maar net zo snel ook weer alles gelaten, omdat het toch niet bleek te werken?

Voel jij je met regelmaat een slechte ouder en verlang je ook zo naar een gezellige gezinssituatie? Zo’n gezin waarbij het allemaal makkelijk en soepel verloopt. Net zoals bij vrienden of bij de buren?

Ben je onzeker in de opvoeding en zou je wel wat steviger in je schoenen willen staan? Zou jij de ouder willen zijn die jij voor jouw kind wenst?

De verandering

Dit kan allemaal veranderen. Jij bent in staat een leuke, gezellige gezinssituatie te creeëren. Hoe? Door zelf de verandering te zijn. Wanneer jij anders gaat handelen dan veranderd jouw omgeving met je mee.

In deze cursus leer jij anders naar de opvoeding van jouw hoogbegaafde kind(eren) te kijken. Hierdoor zal je merken dat jij invloed hebt op jouw gezinssituatie. Met als gevolg dat je meer vertrouwen in jezelf gaat krijgen.

 

Wie ben ik?

Ik ben Eveline en getrouwd met Martin. Samen hebben wij 4 hoogbegaafde kinderen. Als moeder weet ik hoe uitdagend het is om ouder te zijn van een hoogbegaafd kind. Ook ik vond het opvoeden van onze kinderen soms pittig en moeilijk. Maar inmiddels heb ik mijn weg gevonden.

Ik werkte als orthopedagoog toen we ons eerste kind kregen. Ons kind, hoogbegaafd? Nee toch? Maar het bleek zo te zijn! Via haar kwam ik erachter dat ik ook hoogbegaafd ben. Uiteindelijk kregen we nog 3 hoogbegaafde kinderen. De afgelopen jaren waren een regelrechte ramp. Door niet passend ondewijs hadden we ongelukkige, thuiszittende, kinderen. Ik wilde zo graag dat onze kinderen lekker in hun vel zaten, dat ze zichzelf konden zijn. En dat wij, als gezin, het weer leuk met elkaar hadden. In deze periode ben ik ook zoekende geweest wat onze kinderen van mij nodig hadden. Een lastige en soms ook pijnlijke zoektocht naar de opvoeding die bij onze kinderen, maar ook bij mij past. Ik ben blij dat ik mijn manier gevonden heb.

Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik mijn eigen passie, namelijk het begeleiden van ouders en hun kinderen in de zoektocht van hoogbegaafdheid. 

Tijdens de oudercursus 

De cursus bestaat uit 4 avonden van anderhalf uur. In een kleine groep van maximaal 4 ouders gaan we online met elkaar in gesprek over het opvoeden van jouw hoogbegaafde kind(eren).

Tijdens de avonden zullen we theorie en praktische toepassing met elkaar afwisselen. De theorie is belangrijk, maar hoe je deze kan toepassen in jouw dagelijkse situatie is nog veel belangrijker. Daarom zal er genoeg tijd besteed worden aan jouw persoonlijke situatie en op welke manier jij hetgeen we bespreken kan inzetten in jouw gezin.

 

 

De cursus avonden

Tijdens de eerste avond bespreken we met elkaar welke kwaliteiten en eigenschappen voor ouders van een hoogbegaafd kind helpend zijn in de opvoeding.

De tweede avond gaan we kijken wat jouw doel is en op welke manier jij deze kan bereiken.

Observeren en op zoek gaan naar de oorzaak van het gedrag van jouw kind is het onderwerp waarmee we de derde avond aan de gang gaan.

We sluiten de cursus af met een concreet plan op welke manier jij jouw doel kan gaan bereiken.

Wat anderen zeggen

De gesprekken met Eveline verlopen prettig, omdat zij echt luistert naar je verhaal. Met de tips die ze geeft konden we gelijk aan de slag.

Meike (dochter 10 jaar)

Bedankt voor de gesprekken. Door met jou te praten heb ik nieuwe inzichten gekregen. Je hebt mij vanuit een ander perspectief naar onze zoon laten kijken. Het is daardoor gezelliger in huis en ik kan beter omgaan met lastige momenten in de opvoeding!

Esther (zoon 6 jaar)

Iedere opvoedingssituatie is uniek! Daarom leer ik jou tools zodat jij zelf de opvoeding van jouw kinderen vorm kan geven. Precies zoals jouw kind nodig heeft!

Data & Tijden

De cursus ” Opvoeden met zelfvertrouwen” wordt op de volgende momenten gegeven.

Curus startdatum 28 januari = VOL
De eerste bijeenkomst is op 28 januari 2021
Overige data zijn 4 februari 2021, 11 februari 2021 & 4 maart 2021. Alle avonden beginnen om 20.45 uur en duren 1.5 uur.

Cursus startdatum 1 maart
De eerste bijeenkomst is op 1 maart 2021. Overige data zijn 8 maart, 15 maart & 29 maart. Alle avonden beginnen om 20.45 uur en duren 1,5 uur

Overige informatie

De cursus wordt online gegeven in een kleine groep van maximaal 4 ouders. Nadat jij je hebt ingeschreven voor de cursus ontvang je een bevestigingsmail en een mail met de factuur. Wanneer de factuur is voldaan is jouw inschrijving voor de cursus definitief. 

Eén week voorafgaand aan de start van de cursus ontvang jij een mail met daarin meer informatie en de Zoom link die je nodig hebt voor de cursus. 

De kosten van de cursus zijn €160,-.

 

Meer informatie?

Lijkt deze cursus iets voor jou? Maar heb je nog vragen? Laat je gegevens achter, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.