Individuele begeleiding bij jouw hoogbegaafde kind

Samen onderzoeken we wat je kind nodig heeft

Speciaal voor hoogbegaafde kinderen die het zwaar hebben en zichzelf niet meer zijn. Voor kinderen die echt hun best doen, maar waarbij het op de een of andere manier steeds niet lukt. Voor hoogbegaafde kinderen die bijvoorbeeld thuis zitten of het moeilijk hebben op school. Voor kinderen met depressieve gevoelens of met woedeuitbarstingen. Of voor kinderen die zich juist terugtrekken, bijvoorbeeld door heftige faalangst of na een ingrijpende gebeurtenis.

9

Gaat het niet goed met jouw kind?

Is jouw hoogbegaafde kind zichzelf gewoon niet meer? Maar weet je niet goed hoe het komt? En kan je zoon of dochter opeens een emotionele uitbarsting krijgen en heel boos worden of is je kind juist heel stil? Of heeft je zoon last van een depressie en zie je hem langzaam afglijden?

9

Is school echt een "ding" geworden?

Gaat je kind met tegenzin naar school? Heeft je kind heftige faalangst of presteert hij of zij onder? Of zit jouw kind inmiddels thuis en weet niemand zich meer raad?

9

Is jouw kind hooggevoelig en hoogbegaafd en kan hij daar niet goed mee omgaan?

Ben je er sinds kort achter dat je kind hoogbegaafd is, en is jouw kind ook gevoeliger voor prikkels? Merk je dat je kind zich geen raad weet met zijn emoties? Vindt hij weinig aansluiting bij anderen en maakt dat hem onzeker?

Een blij kind dat zichzelf mag zijn

Hoogbegaafde kinderen vallen vaak buiten de norm. Ze zijn anders dan de meeste kinderen in de klas, en dat kan soms behoorlijk lastig zijn, zeker als ze daardoor geen aansluiting kunnen vinden. Voor veel hoogbegaafde kinderen is school geen fijne plek, omdat het niet aansluit bij wat ze nodig hebben en ze te weinig uitdaging krijgen. School kan dus een grote trigger zijn, waardoor je kind niet lekker in zijn of haar vel zit. Sterker nog, het kan zelfs zo zijn dat je je kind helemaal niet meer herkent en dat je je soms afvraagt of het ooit nog wel goed komt en of je kind zich ooit weer blij gaat voelen.

Uiteraard kan er ook wat anders aan de hand zijn, zoals bijvoorbeeld een situatie vol spanning thuis, doordat er net een ingrijpende gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Zoals een overlijden, een scheiding of iets anders. Het is belangrijk dat je kind dan handvatten krijgt om met al zijn of haar gevoelens om te gaan.

In mijn visie is het belangrijk dat kinderen zichzelf mogen zijn. Ik onderzoek graag met jouw kind wat hij of zij echt nodig heeft.

Ik haal de beste versie van je kind naar boven

Ik, Eveline, moeder van 4 hoogbegaafde kinderen, weet hoe lastig het is om als moeder te zien dat je kind niet lekker in zijn vel zit.

Ik werkte als orthopedagoog toen we ons eerste kind kregen. Ons kind, hoogbegaafd? Nee toch? Maar het bleek zo te zijn! Via hem kwam ik erachter dat ik ook hoogbegaafd ben. Uiteindelijk kregen we nog 3 hoogbegaafde kinderen. De afgelopen jaren waren een regelrechte ramp. Door niet passend ondewijs hadden we ongelukkige, thuiszittende, kinderen. Ik wilde zo graag dat onze kinderen lekker in hun vel zaten, dat ze zichzelf konden zijn. En dat wij, als gezin, het weer leuk met elkaar hadden. Ik voelde mij zo machteloos. De ondersteuning van therapeuten voor onze kinderen en voor mij hebben ons overeind gehouden.  Gelukkig zitten mijn kinderen nu op een fijne school waar hun talenten echt tot uiting kunnen komen. Mijn kinderen blij, ik blij.

Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik mijn eigen passie, namelijk het begeleiden van ouders en hun kinderen in de zoektocht van hoogbegaafdheid. Ik neem intelligentieonderzoeken af en geef individuele begeleiding voor kinderen die niet lekker in hun vel zitten en vastlopen door hun hoogbegaafdheid.

Tijdens mijn trajecten halen we spelenderwijs de beste versie van je hoogbegaafde kind naar boven.

Hoe andere ouders de begeleiding hebben ervaren

Dank je wel voor de verslagen. Echt van toegevoegde waard! Niet alleen voor ons, maar ik denk dat ik bepaalde onderwerpen ook goed aan school kan verstrekken.

Suzan (dochter 7 jaar)

Ze is lief. Ik kon bij haar echt mezelf zijn!

Fenne (8 jaar)

Dank je wel voor het geweldige WRITEJUNIOR verslag. Je bent een bijzonder persoon, Eveline, dat je dit met hem voor elkaar hebt gekregen. Het was ontroerend en soms moeilijk om te lezen, maar het geeft ons als ouders net zoveel handvatten als dat het hemzelf biedt. Dank je wel. 

Suzan (zoon 9 jaar)

Hoe werkt individuele begeleiding?

De individuele begeleiding start altijd met een intake gesprek. Als ouder wil je graag ook jouw verhaal vertellen. Hier neem ik ruimschoots de tijd voor. Jouw ervaringen en emoties mogen er ook zijn! Daarna bespreken we samen wat je voor je kind wilt bereiken en wat hiervoor nodig is.

De eerste keer dat je kind bij mij komt gaan we met elkaar naar de speelkamer. Voor een kind is het immers fijn als er een vertrouwd persoon bij is in een nieuwe situatie. Zolang als je kind het nodig heeft mag je erbij blijven.

De eerste consulten staan altijd in het teken van kennismaken. Spelenderwijs leer ik je kind kennen. Ik volg je kind in zijn spel, geef je kind (creatieve) opdrachten of er ontstaat een gesprek. Samen met je kind ontdek ik welke moeilijkheden hij of zij ervaart en waarbij je kind ondersteuning van mij wilt krijgen.

Wanneer het voor je kind duidelijk is geworden wat het wil bereiken gaan we er samen aan werken. Hierbij zet ik allerlei methoden en technieken in. Van spel, creatieve opdrachten naar psycho-educatie tot traumaverwerkingstherapie zoals WriteJunior en EMDR.

We sluiten de begeleiding altijd af met een nagesprek. Samen met je kind kijken we terug op het traject en bespreken we wat hij of zijn heeft bereikt en trots op mag zijn.

Jouw kind is voor mij belangrijk!

Ieder kind is uniek, hoogbegaafd of niet. Ieder kind heeft dus ook wat anders nodig. Er is een reden dat je kind reageert zoals hij reageert!

Tijdens mijn begeleidingstrajecten kijk ik dus ook heel bewust wat past bij jouw kind. Ik weet dat er vertrouwen nodig is voor een kind om zich te openen en kwetsbaar te durven zijn. Daar neem ik dan ook graag de tijd voor.

Kinderen weten zelf heel goed wat ze nodig hebben. Ze kunnen het alleen niet altijd duidelijk vertellen. Daarom mag je kind zich spelenderwijs uiten. Wil je kind spelen met de zandtafel en de playmobile poppetjes en dieren? Prima. Wil het juist liever tekenen en schilderen? Ook goed. Je kind krijgt bij mij alle ruimte om zichzelf te zijn. Vanuit deze vrijheid gaan we samen op zoek naar wat het kind nodig heeft om weer lekker in zijn vel te komen zitten.

Na een aantal individuele consulten schrijf ik altijd een kort verslag met daarin wat het kind gedaan heeft bij mij en waar we aan gewerkt hebben en zet ik er ook foto’s bij. Zo weten ouders wat ik tijdens de sessie met de kids doe. 

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een traject?

Mijn trajecten zijn behoorlijk intensief. Een traject duurt minimaal 4 sessies, maar gemiddeld duurt een traject al snel 12 sessies. Ik geloof niet dat je je kind een “trucje” kunt leren en dat je kind zich dan beter voelt. Ik geloof dat dit stapje voor stapje mag en dat het dus meer tijd nodig heeft voordat er blijvende verandering plaatsvindt.

Hoe weet ik of dit wat is voor mijn kind?

Je kind mag laagdrempelig komen ervaren in mijn speelruimte! Je ziet dan al snel wat de kinderen hiervan vinden. Uiteraard bespreek ik eerst met jou als ouder wat er belangrijk is en of ik je kind kan helpen.

Hoe werkt de betaling?

Na ieder consult ontvang je, via de mail, een factuur. Deze kan je direct via een Ideal link voldoen.

Wordt dit traject vergoed?

Er zijn twee manieren waarop dit traject (deels) vergoed kan worden, namelijk door PGB aan te vragen bij de gemeente, of als de begeleiding gedeeltelijk vanuit de zorgverzekering wordt vergoed. Neem even contact op, dan denk ik met je mee.

Dit is wat je merkt aan je kind na ons traject

Meer rust

Je kind kan bij mij ventilleren, op een speelse manier. We kijken naar manieren waarop je kind zichzelf rustig kan maken en zich kan beschermen tegen teveel prikkels. Daarnaast verwerken we ingrijpende gebeurtenissen waardoor je kind automatisch lekkerder in zijn vel zit en minder met zich meedraagt. 

Beter communiceren

Ik onderzoek met je kind hoe hij beter kan uiten wat hij nodig heeft, zowel thuis als in de klas. Je kind krijgt dan geen woede uitbarsting meer, of kropt alles op, maar weet wat hij kan doen met intense emoties. Daardoor kan hij beter voor zichzelf opkomen en kan jij hem als ouder ook beter helpen.

Meer zelfvertrouwen

We kijken wat er nodig is voor meer zelfvertrouwen bij je kind. Hoe kan hij of zij omgaan met tegenslagen? Hoe kan je kind duidelijker zijn grens aangeven? Hoe kan je kind omgaan met faalangst en prestatiedruk?

GEVOLG: EEN BLIJ KIND DAT WEER ZICHZELF DURFT TE ZIJN EN ZICHZELF VEEL BETER KENT

Individuele begeleiding voor jouw hoogbegaafde kind

Wil je graag begeleiding voor je kind maar wil je liever gebruik maken van losse individuele consulten. Dan kan dat natuurlijk ook. Voor € 80,- per consult bied ik jullie de mogelijkheid die het beste bij jullie past. 

Praktische informatie

De individuele begeleiding vindt plaats in mijn prachtige speelkamer! Ieder kind die daar komt wordt meteen helemaal enthousiast.

Een sessie duurt gemiddeld 1 uur. Uiteraard kun jij als ouder op een rustige plek wachten.

De begeleiding kan (deels) worden vergoed vanuit PGB of vanuit de aanvullende verzekering.

Ieder kind is uniek! Daarom kijk ik altijd wat jouw kind nodig heeft, zodat je kind helemaal zichzelf mag zijn en we het beste in je kind naar boven halen.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen

Lijkt dit je wat voor je hoogbegaafde kind? Dan maak ik graag eerst even kennis met jou. We kunnen dan kijken of we een klik hebben. Dit doe ik graag telefonisch. Laat je gegevens achter, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

5 + 9 =