Individuele begeleiding voor jouw hoogbegaafde kind

Zoek jij begeleiding voor jouw hoogbegaafde kind?

Zit jouw hoogbegaafde kind niet lekker in zijn vel? Helaas komt dat vaker voor. Ondanks alles wat jij voor je kind doet kan het zijn dat je kind zich ongelukkig voelt. Hoe fijn is het dan als een pedagoog, die zelf moeder is van vier hoogbegaafde kinderen, samen met jouw kind aan de slag gaat. Met individuele begeleiding wordt jouw kind geholpen zichzelf weer terug te vinden. Fijn als ik samen met je kind ervoor kan zorgen dat het zich weer gelukkiger voelt.

Herken je dit?

Wil jouw hoogbegaafde kind niet meer naar school terwijl het een heel leergierig kind is? Is jouw kind faalangstig waardoor het niet durft te laten zien wat het allemaal kan? Heeft jouw kind weing zelfvertrouwen? Voelt jouw kind zich eenzaam terwijl hij eigenlijk heel sociaal is? Heeft hij weinig vrienden?

Is jouw hoogbegaafde kind snel boos? Of juist stil en teruggetrokken? Weet het met zijn eigen emoties zich geen raad? Heeft jouw kind geen idee waar zijn eigen woede vandaan komt? Voelt jouw kind zich down of depressief?

Heeft jouw hoogbegaafde kind last van allerlei prikkels om zich heen? Is het snel overprikkeld? Kan jouw kind maar moeilijk (in)slapen? Heeft jouw kind vaak een vol hoofd?

 

 

  Een blij kind dat zichzelf mag zijn

  Hoogbegaafde kinderen voelen zich vaak anders. Ze merken dat ze op een andere manier denken en gevoeliger zijn dan de kinderen en volwassenen om hen heen. Dit zorgt ervoor dat ze zich meestal onbegrepen voelen. Je kind zal zich hierdoor gaan aanpassen aan de omgeving of juist met opstandig gedrag reageren. Veel van de hoogbegaafde kinderen zitten hierdoor niet lekker in hun vel.

  Uiteraard kan er ook wat anders aan de hand zijn. Je kind kan net een ingrijpende gebeurtenis hebben ervaren. Zoals een overlijden, een scheiding, nare ervaring op school of iets anders.

  Het maakt niet uit wat de reden is dat jouw kind niet goed in zijn vel zit. Wat belangrijk is dat jouw zoon of dochter zich weer gelukkig gaat voelen. Ik onderzoek graag met jouw kind wat hij of zij echt nodig heeft.

  Dit zeggen anderen

  Ze is lief. Ik kon bij haar echt mezelf zijn!

  Fenne (8 jaar)

  Dank je wel voor het geweldige WRITEJUNIOR verslag. Je bent een bijzonder persoon, Eveline, dat je dit met hem voor elkaar hebt gekregen. Het was ontroerend en soms moeilijk om te lezen, maar het geeft ons als ouders net zoveel handvatten als dat het hemzelf biedt. Dank je wel. 

  Suzan (zoon 9 jaar)

  Wie ben ik?

  Ik ben Eveline. Als moeder van 4 hoogbegaafde kinderen weet ik uit eigen ervaring hoe lastig het is om te zien dat je kind niet lekker in zijn vel zit.

  Ik werkte al als orthopedagoog toen we ons eerste kind kregen. Ons kind, hoogbegaafd? Nee toch? Maar het bleek zo te zijn! Via haar kwam ik erachter dat ik ook hoogbegaafd ben. Uiteindelijk kregen we nog 3 hoogbegaafde kinderen. De afgelopen jaren waren een regelrechte ramp. Door niet passend ondewijs hadden we ongelukkige, thuiszittende, kinderen. Ik wilde zo graag dat onze kinderen lekker in hun vel zaten, dat ze zichzelf konden zijn. En dat wij, als gezin, het weer leuk met elkaar hadden. Ik voelde mij zo machteloos. De ondersteuning van therapeuten voor onze kinderen en voor mij hebben ons overeind gehouden.  Gelukkig zitten mijn kinderen nu goed in hun vel. Mijn kinderen blij, ik blij.

  Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik mijn eigen passie, namelijk het begeleiden van ouders en hun kinderen in de zoektocht van hoogbegaafdheid. Ik geef individuele begeleiding aan kinderen die niet lekker in hun vel zitten en vastlopen door hun hoogbegaafdheid. Daarnaast neem ik ook intelligentie onderzoek af en begeleid ik ouders wanneer zij vragen hebben over de opvoeding van hun hoogbegaafde kind.

  Tijdens mijn trajecten zorgen we dat je hoogbegaafde kind weer lekker in zijn vel komt te zitten.

  Jouw kind is voor mij belangrijk!

  Ieder kind is uniek, hoogbegaafd of niet. Ieder kind heeft dus ook wat anders nodig. Er is een reden dat je kind reageert zoals hij reageert!

  Tijdens mijn begeleidingstrajecten kijk ik dus ook heel bewust wat past bij jouw kind. Ik weet dat er vertrouwen nodig is voor een kind om zich te openen en kwetsbaar te durven zijn. Daar neem ik dan ook graag de tijd voor.

  Kinderen weten zelf heel goed wat ze nodig hebben. Ze kunnen het alleen niet altijd duidelijk vertellen. Daarom maak ik tijdens de afspraken ook gebruik van creatieve opdrachten. 

  Hoe zou het zijn als je kind  na ons traject weer…

  Lekker in zijn vel zit

  Zich gelukkig met zichzelf voelt

  Met plezier naar school gaat

  Zelfvertrouwen heeft

  Uitdagingen aangaat

  Vrienden kan maken

  Kan omgaan met zijn emoties

  Minder snel overprikkeld raakt

  Zijn eigen hoofd kan leegmaken

  NIKS MOOIER DAN EEN HOOGBEGAAFD KIND DAT LEKKER IN ZIJN VEL ZIT

  Hoe werkt individuele begeleiding?

  De individuele begeleiding start altijd met een intake gesprek. Als ouder wil je graag ook jouw verhaal horen. Jouw ervaringen en emoties mogen er ook zijn! Daarna bespreken we samen wat je voor je kind wilt bereiken en wat hiervoor nodig is.

  De eerste consulten staan altijd in het teken van kennismaken. In een tempo dat past bij jouw kind leer ik je kind kennen. Daarna gaan we werken aan de gestelde doelen. Hierbij zet ik allerlei methoden en technieken in. Van creatieve opdrachten naar psycho-educatie tot traumaverwerkingstherapie zoals WriteJunior.

  We sluiten de begeleiding af met een nagesprek. Samen met je kind kijken we terug op het traject en bespreken we wat hij of zijn heeft bereikt en trots op mag zijn.

  Ieder kind is uniek!
  Daarom kijk ik altijd wat jouw kind nodig heeft om zich weer gelukkig te voelen!

  Tarief voor individuele begeleiding

  Individuele begeleiding voor jouw kind kost €80,00 per afspraak. Het intakegesprek duurt 1,5 uur. De afspraken met jouw kind duren maximaal 1 uur.

  Uit ervaring blijkt dat een combinatie van individuele begeleiding en ouderbegeleiding de meeste rust in huis geeft! Wanneer de individuele begeleiding gecombineerd wordt met ouderbegeleiding dan zijn de kosten per afspraak €70,00.

  Wil je individuele begeleiding voor je kind? Stuur mij dan een mail of vul het contactformulier in.

   

  Meer informatie?

  Lijkt dit je wat voor je hoogbegaafde kind? Maar heb je nog vragen? Laat je gegevens achter, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.