Individuele begeleiding bij jouw hoogbegaafde kind

Samen onderzoeken we wat je kind nodig heeft

Speciaal voor hoogbegaafde kinderen die het zwaar hebben en zichzelf niet meer zijn. Voor kinderen die echt hun best doen, maar waarbij het op de een of andere manier steeds niet lukt. Voor hoogbegaafde kinderen die bijvoorbeeld thuis zitten of het moeilijk hebben op school. Voor kinderen met depressieve gevoelens of met woedeuitbarstingen. Of voor kinderen die zich juist terugtrekken, bijvoorbeeld door heftige faalangst of na een ingrijpende gebeurtenis.

9

Gaat jouw kind met tegenzin naar school?

Wil jouw zoon of dochter niet meer naar school? Is het elke ochtend een strijd om jouw kind naar school te laten gaan? Of zit jouw kind inmiddels thuis?

9

Kan jouw kind meer dan het op school laat zien?

Behaalt jouw kind op school slechte resultaten? Beheerst jouw kind de lesstof thuis wel, maar komt het er op school niet uit? Heb jij het vermoeden dat jouw kind aan het onderpresteren is?

9

Zit jouw kind niet lekker in zijn vel?

Is jouw zoon of dochter in de thuissituatie boos, opstandig of verdrietig? Heeft het moeite met sociale contacten? Voelt jouw kind zich ongelukkig? Is jouw zoon of dochter onzeker?

Passend onderwijs voor jouw kind

Een gelukkig kind, dat op school krijgt wat hij nodig heeft en wat hij leuk vindt. Dat lijkt misschien nog ver weg. Maar uit eigen ervaring weet ik dat het mogelijk is.

Wil jij dat jouw kind met plezier naar school gaat? Vol energie na een lange schooldag weer thuis komt? Vol zelfvertrouwen is en lekker in zijn vel zit? Om dat te kunnen realiseren, moeten we eerst onderzoeken of je kind hoogbegaafd is. Hiermee kunnen we met de school van  jouw zoon of dochter op zoek gaan naar passend onderwijs dat jouw kind verdient.

 

 

Ik haal de beste versie van je kind naar boven

Ik, Eveline, moeder van 4 hoogbegaafde kinderen, weet hoe lastig het is om als moeder te zien dat je kind niet lekker in zijn vel zit.

Ik werkte als orthopedagoog toen we ons eerste kind kregen. Ons kind, hoogbegaafd? Nee toch? Maar het bleek zo te zijn! Via hem kwam ik erachter dat ik ook hoogbegaafd ben. Uiteindelijk kregen we nog 3 hoogbegaafde kinderen. De afgelopen jaren waren een regelrechte ramp. Door niet passend ondewijs hadden we ongelukkige, thuiszittende, kinderen. Ik wilde zo graag dat onze kinderen lekker in hun vel zaten, dat ze zichzelf konden zijn. En dat wij, als gezin, het weer leuk met elkaar hadden. Ik voelde mij zo machteloos. De ondersteuning van therapeuten voor onze kinderen en voor mij hebben ons overeind gehouden.  Gelukkig zitten mijn kinderen nu op een fijne school waar hun talenten echt tot uiting kunnen komen. Mijn kinderen blij, ik blij.

Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik mijn eigen passie, namelijk het begeleiden van ouders en hun kinderen in de zoektocht van hoogbegaafdheid. Ik neem intelligentieonderzoeken af en geef individuele begeleiding voor kinderen die niet lekker in hun vel zitten en vastlopen door hun hoogbegaafdheid.

Tijdens mijn trajecten halen we spelenderwijs de beste versie van je hoogbegaafde kind naar boven.

Hoe andere ouders de begeleiding hebben ervaren

Dank je wel voor de verslagen. Echt van toegevoegde waard! Niet alleen voor ons, maar ik denk dat ik bepaalde onderwerpen ook goed aan school kan verstrekken.

Suzan (dochter 7 jaar)

Ze is lief. Ik kon bij haar echt mezelf zijn!

Fenne (8 jaar)

Dank je wel voor het geweldige WRITEJUNIOR verslag. Je bent een bijzonder persoon, Eveline, dat je dit met hem voor elkaar hebt gekregen. Het was ontroerend en soms moeilijk om te lezen, maar het geeft ons als ouders net zoveel handvatten als dat het hemzelf biedt. Dank je wel. 

Suzan (zoon 9 jaar)

Hoe werkt individuele begeleiding?

De individuele begeleiding start altijd met een intake gesprek. Als ouder wil je graag ook jouw verhaal vertellen. Hier neem ik ruimschoots de tijd voor. Jouw ervaringen en emoties mogen er ook zijn! Daarna bespreken we samen wat je voor je kind wilt bereiken en wat hiervoor nodig is.

De eerste keer dat je kind bij mij komt gaan we met elkaar naar de speelkamer. Voor een kind is het immers fijn als er een vertrouwd persoon bij is in een nieuwe situatie. Zolang als je kind het nodig heeft mag je erbij blijven.

De eerste consulten staan altijd in het teken van kennismaken. Spelenderwijs leer ik je kind kennen. Ik volg je kind in zijn spel, geef je kind (creatieve) opdrachten of er ontstaat een gesprek. Samen met je kind ontdek ik welke moeilijkheden hij of zij ervaart en waarbij je kind ondersteuning van mij wilt krijgen.

Wanneer het voor je kind duidelijk is geworden wat het wil bereiken gaan we er samen aan werken. Hierbij zet ik allerlei methoden en technieken in. Van spel, creatieve opdrachten naar psycho-educatie tot traumaverwerkingstherapie zoals WriteJunior en EMDR.

We sluiten de begeleiding altijd af met een nagesprek. Samen met je kind kijken we terug op het traject en bespreken we wat hij of zijn heeft bereikt en trots op mag zijn.

Jouw kind is voor mij belangrijk!

Ieder kind is uniek, hoogbegaafd of niet. Ieder kind heeft dus ook wat anders nodig. Er is een reden dat je kind reageert zoals hij reageert!

Tijdens mijn begeleidingstrajecten kijk ik dus ook heel bewust wat past bij jouw kind. Ik weet dat er vertrouwen nodig is voor een kind om zich te openen en kwetsbaar te durven zijn. Daar neem ik dan ook graag de tijd voor.

Kinderen weten zelf heel goed wat ze nodig hebben. Ze kunnen het alleen niet altijd duidelijk vertellen. Daarom mag je kind zich spelenderwijs uiten. Wil je kind spelen met de zandtafel en de playmobile poppetjes en dieren? Prima. Wil het juist liever tekenen en schilderen? Ook goed. Je kind krijgt bij mij alle ruimte om zichzelf te zijn. Vanuit deze vrijheid gaan we samen op zoek naar wat het kind nodig heeft om weer lekker in zijn vel te komen zitten.

Na een aantal individuele consulten schrijf ik altijd een kort verslag met daarin wat het kind gedaan heeft bij mij en waar we aan gewerkt hebben en zet ik er ook foto’s bij. Zo weten ouders wat ik tijdens de sessie met de kids doe. 

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een traject?

Mijn trajecten zijn behoorlijk intensief. Een traject duurt minimaal 4 sessies, maar gemiddeld duurt een traject al snel 12 sessies. Ik geloof niet dat je je kind een “trucje” kunt leren en dat je kind zich dan beter voelt. Ik geloof dat dit stapje voor stapje mag en dat het dus meer tijd nodig heeft voordat er blijvende verandering plaatsvindt.

Hoe weet ik of dit wat is voor mijn kind?

Je kind mag laagdrempelig komen ervaren in mijn speelruimte! Je ziet dan al snel wat de kinderen hiervan vinden. Uiteraard bespreek ik eerst met jou als ouder wat er belangrijk is en of ik je kind kan helpen.

Hoe werkt de betaling?

Na ieder consult ontvang je, via de mail, een factuur. Deze kan je direct via een Ideal link voldoen.

Wordt dit traject vergoed?

Er zijn twee manieren waarop dit traject (deels) vergoed kan worden, namelijk door PGB aan te vragen bij de gemeente, of als de begeleiding gedeeltelijk vanuit de zorgverzekering wordt vergoed. Neem even contact op, dan denk ik met je mee.

Dit is wat je merkt aan je kind na ons traject

Meer rust

Je kind kan bij mij ventilleren, op een speelse manier. We kijken naar manieren waarop je kind zichzelf rustig kan maken en zich kan beschermen tegen teveel prikkels. Daarnaast verwerken we ingrijpende gebeurtenissen waardoor je kind automatisch lekkerder in zijn vel zit en minder met zich meedraagt. 

Beter communiceren

Ik onderzoek met je kind hoe hij beter kan uiten wat hij nodig heeft, zowel thuis als in de klas. Je kind krijgt dan geen woede uitbarsting meer, of kropt alles op, maar weet wat hij kan doen met intense emoties. Daardoor kan hij beter voor zichzelf opkomen en kan jij hem als ouder ook beter helpen.

Meer zelfvertrouwen

We kijken wat er nodig is voor meer zelfvertrouwen bij je kind. Hoe kan hij of zij omgaan met tegenslagen? Hoe kan je kind duidelijker zijn grens aangeven? Hoe kan je kind omgaan met faalangst en prestatiedruk?

GEVOLG: EEN BLIJ KIND DAT WEER ZICHZELF DURFT TE ZIJN EN ZICHZELF VEEL BETER KENT

Individuele begeleiding voor jouw hoogbegaafde kind

Wil je graag begeleiding voor je kind maar wil je liever gebruik maken van losse individuele consulten. Dan kan dat natuurlijk ook. Voor € 80,- per consult bied ik jullie de mogelijkheid die het beste bij jullie past. 

Praktische informatie

De individuele begeleiding vindt plaats in mijn prachtige speelkamer! Ieder kind die daar komt wordt meteen helemaal enthousiast.

Een sessie duurt gemiddeld 1 uur. Uiteraard kun jij als ouder op een rustige plek wachten.

De begeleiding kan (deels) worden vergoed vanuit PGB of vanuit de aanvullende verzekering.

Ieder kind is uniek! Daarom kijk ik altijd wat jouw kind nodig heeft, zodat je kind helemaal zichzelf mag zijn en we het beste in je kind naar boven halen.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen

Lijkt dit je wat voor je hoogbegaafde kind? Dan maak ik graag eerst even kennis met jou en je kind. Dan kunnen we kijken of we een klik hebben. Dit kan telefonisch, maar jullie zijn ook van harte om langs te komen in mijn speelkamer. Laat je gegevens achter, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

11 + 5 =