Intelligentie onderzoek voor kinderen

Samen onderzoeken we of je kind hoogbegaafd is.
9

Gaat jouw kind met tegenzin naar school?

Wil jouw zoon of dochter niet meer naar school? Is het elke ochtend een strijd om jouw kind naar school te laten gaan? Of zit jouw kind inmiddels thuis?

9

Kan jouw kind meer dan het op school laat zien?

Behaalt jouw kind op school slechte resultaten? Beheerst jouw kind de lesstof thuis wel, maar komt het er op school niet uit? Heb jij het vermoeden dat jouw kind aan het onderpresteren is?

9

Zit jouw kind niet lekker in zijn vel?

Is jouw zoon of dochter in de thuissituatie boos, opstandig of verdrietig? Heeft het moeite met sociale contacten? Voelt jouw kind zich ongelukkig? Is jouw zoon of dochter onzeker?

Passend onderwijs voor jouw kind

Een gelukkig kind, dat op school krijgt wat hij nodig heeft en wat hij leuk vindt. Dat lijkt misschien nog ver weg. Maar uit eigen ervaring weet ik dat het mogelijk is.

Wil jij dat jouw kind met plezier naar school gaat? Vol energie na een lange schooldag weer thuis komt? Vol zelfvertrouwen is en lekker in zijn vel zit? Om dat te kunnen realiseren, moeten we eerst onderzoeken of je kind hoogbegaafd is. Hiermee kunnen we met de school van  jouw zoon of dochter op zoek gaan naar passend onderwijs dat jouw kind verdient.

 

 

Ik weet hoe jij je voelt als ouder!

Ik, Eveline, moeder van 4 hoogbegaafde kinderen, weet hoe jij je voelt! Ik werkte als orthopedagoog toen we ons eerste kind kregen. Ons kind, hoogbegaafd? Nee toch? Maar het bleek zo te zijn! Via haar kwam ik erachter dat ik ook hoogbegaafd ben. Uiteindelijk kregen we nog 3 hoogbegaafde kinderen. Onze zoektocht naar passend onderwijs was een regelrechte ramp. Ik wilde zo graag het beste voor mijn kinderen, maar ik voelde me soms zo machteloos. Gelukkig zitten mijn kinderen nu op een fijne school waar hun talenten echt tot uiting kunnen komen. Mijn kinderen blij, ik blij.

Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik mijn eigen passie, namelijk het begeleiden van ouders en hun kinderen in de zoektocht van hoogbegaafdheid. Ik neem intelligentieonderzoeken af en geef individuele begeleiding voor kinderen die niet lekker in hun vel zitten.

Ik heb gestaan waar jij nu staat! Ik sta graag naast jullie in dit proces. 

Weten of je kind hoogbegaafd is? Laat een intelligentie onderzoek doen!

Met het intelligentie onderzoek wordt er antwoord gegeven op de vraag of er sprake is van hoogbegaafdheid bij jullie zoon of dochter. Tevens wordt er gekeken naar wat de onderwijs- en opvoedingsbehoeften van je kind zijn. Alle informatie uit het onderzoek worden verwerkt in een verslag.

Ieder kind is uniek, hoogbegaafd of niet. Dat betekent dan ook dat ieder kind  wat anders nodig heeft. Hierom kan je kiezen voor het onderzoek dat het beste bij jullie situatie past. Afhankelijk van je kind en de leeftijd van je kind kies ik voor de RAKIT-2 of de WISC-V.  Tijdens de test ga ik samen met jullie kind aan het werk om alles wat er aan cognitieve mogelijkheden in zit ook uit te krijgen. Gedurende het onderzoek zal ik allerlei strategieën inzetten om ervoor te zorgen dat jullie kind op zijn hoogste niveau zal gaan / blijven werken. Ik zal  rekening houden met de aandachtsspanne en concentratie van jullie zoon of dochter, met de gevoeligheden, het (eventuele) onderpresteren en de andere manier van denken en redeneren.

Het laten onderzoeken van de intelligentie van jouw zoon of dochter is mogelijk vanaf de leeftijd van 4 jaar. Bij jonge kinderen wordt het onderzoek in twee keer afgenomen. Bij oudere kinderen wordt de intelligentie test in principe in één keer gedaan.

 

Hoe andere ouders de onderzoeken ervaren hebben

“Bedankt voor het verslag. Het geeft een duidelijk beeld van onze dochter en daar zijn we blij mee. Dit is heel zinvol voor haar verdere (basis)schooltijd”.

Wendy

Moeder van dochter (6 jaar)

Wij hebben de afgelopen jaren voor onze twee kinderen goede begeleiding gehad. Tijdens het intelligentie onderzoek waren ze beiden erg op hun gemak. In latere gesprekken met en zonder school was de kennis van Eveline heel goed en professioneel. Hierdoor hebben wij en ook school stappen kunnen zetten om onze twee kinderen goed te kunnen begeleiden. Inmiddels hebben wij al zo’n 4 jaar regelmatig een prettig contact met Eveline

Anita

Moeder van dochter (8 jaar) & zoon (6 jaar)

Jouw kind is voor mij belangrijk!

Een compleet beeld vormen van jouw kind zodat ik uiteindelijk een verslag kan schrijven waarin je jouw zoon of dochter in herkent. Dat is mijn doel en daarvoor heb ik jou als ouder nodig. Jij bent immers als ouder de expert van je eigen kind. Jij kent je kind vaak zo goed, zonder dat je jezelf hier bewust van bent. Daarom start ik altijd met een uitgebreide intake. Dit kan bij mij in de praktijk, maar kan ook telefonisch.

Tijdens de intake nemen we de ontwikkeling van je kind door. We bespreken de gevoeligheden van jouw kind. Daarnaast laat ik mij graag door jou informeren over belangrijke gedragingen of eigenschappen van je kind waar ik tijdens het onderzoek rekening mee kan houden.

Van te voren bespreek ik ook graag met jou als ouder wat jullie met het onderzoek willen bereiken. Persoonlijke aanpak staat bij mij voorop.

Sparringspartner voor jou en school

Na het intelligentieonderzoek zal de school ook aanpassingen moeten doorvoeren. Ik weet hoe lastig dit soms kan zijn, zeker als er weinig ervaring is op school. Daarom zit er bij mijn uitgebreidere intelligentieonderzoeken altijd een schoolgesprek inbegrepen!

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een onderzoek?

Over het algemeen kan gezegd worden dat de daadwerkelijke intelligentietest tussen de 2 en 3 uur duurt.  Hoelang ik daadwerkelijk nodig heb voor jouw zoon of dochter is afhankelijk van de werkhouding, concentratie en snelheid van werken.

Wordt het onderzoek in één keer afgenomen?

Het intelligentieonderzoek wordt bij kinderen in de basisschoolleeftijd, in principe in één keer afgenomen. Bij kleuters wordt het onderzoek naar de intelligentie standaard in twee keer afgenomen.

Mijn kind blijkt, na onderzoek, niet hoogbegaafd te zijn. Wat nu?

Als uit het intelligentie onderzoek blijkt dat jouw kind niet hoogbegaafd is dan kunnen wij jullie prima blijven begeleiden. Uit het onderzoek komt veel informatie en hieraan hebben wij voldoende om samen met jullie en school te bespreken wat jouw kind nodig heeft in de opvoeding en op school.

Kan mijn kind ook individuele begeleiding krijgen?

Wij bieden ook de mogelijkheid om kinderen individueel te begeleiden. Wanneer uit het intelligentieonderzoek en/of didactische onderzoek blijkt dat jouw kind extra begeleiding nodig heeft dan is dat bij ons zeker mogelijk. Er wordt in overleg met jullie besproken wat jullie kind precies nodig heeft. Hierna gaan wij kijken wie binnen onze praktijk jouw zoon of dochter het beste kan begeleiden.

Intelligentie onderzoek voor jouw kind

 

Wil jij weten of jouw kind hoogbegaafd is?