Intelligentie onderzoek voor kinderen

Ben jij op zoek naar een intelligentie onderzoek voor je kind?

Voor hoogbegaafde kinderen is het belangrijk dat ze gezien en begrepen worden. Dat ze zowel thuis als op school de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Tijdens een intelligentie onderzoek ga ik op zoek naar wie jouw kind is en wat het nodig heeft!

Herken je dit?

Zit jouw kind niet lekker in zijn vel? Is jouw zoon of dochter vaak boos, opstandig of verdrietig? Heeft jouw kind vaak buikpijn of hoofdpijn? Zijn er slaapproblemen? Of voelt het zich alleen? En heeft jouw kind weinig sociale aansluiting?

Wil jouw zoon of dochter niet meer naar school? Vraag jij je steeds af waarom je kind zo gefrustreerd uit schoolkomt? Zie jij dat jouw kind veranderd is sinds het naar school gaat? Of zit jouw kind inmiddels thuis?

Behaalt jouw kind op school slechte resultaten? Kan het zich niet concentreren op school? Heb jij het vermoeden dat jouw kind aan het onderpresteren is? Of wordt jouw kind door de leerkracht helemaal niet gezien?

 

Momenteel is het niet mogelijk om intelligentie onderzoek bij jouw zoon of dochter af te nemen. Naar verwachting zal het weer mogelijk zijn vanaf mei 2021. Wil je op de wachtlijst geplaatst worden laat dan jouw gegevens achter via het contactformulier.

Eveline Noordtzij

Passend onderwijs voor jouw kind

Een gelukkig kind, dat op school krijgt wat hij nodig heeft en wat hij leuk vindt. Dat lijkt misschien nog ver weg. Maar uit eigen ervaring weet ik dat het mogelijk is.

Wil jij dat jouw kind met plezier naar school gaat? Vol energie na een lange schooldag weer thuis komt? Vol zelfvertrouwen is en lekker in zijn vel zit? Om dat te kunnen realiseren, moeten we eerst onderzoeken of je kind hoogbegaafd is. Hiermee kunnen we met de school van  jouw zoon of dochter op zoek gaan naar passend onderwijs dat jouw kind verdient.

 

 

Wie ben ik?

Ik ben Eveline. Samen met mijn man hebben wij 4 hoogbegaafde kinderen gekregen. Als moeder weet ik hoe enorm de zoektocht is als je merkt dat je kind anders is dan andere kinderen. Hoe moeilijk het kan zijn om passend onderwijs voor je (vermoedelijk) hoogbegaafde kind te vinden.

Ik werkte als orthopedagoog toen we ons eerste kind kregen. Ons kind, hoogbegaafd? Nee toch? Maar na intelligentie onderzoek bleek het zo te zijn! Via haar kwam ik erachter dat ik ook hoogbegaafd ben. Uiteindelijk kregen we nog 3 hoogbegaafde kinderen. De afgelopen jaren waren een regelrechte ramp. Onze zoektocht naar passend onderwijs was moeizaam. Ik wilde zo graag het beste voor mijn kinderen, maar ik voelde me soms zo machteloos. Inmiddels weten wij goed wat onze kinderen nodig hebben.

Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik mijn eigen passie, namelijk het begeleiden van ouders en hun kinderen in de zoektocht van hoogbegaafdheid. Ik geef individuele begeleiding, ouderbegeleiding en schoolbegeleiding. Daarnaast neem ik ook  intelligentieonderzoeken af.

Ik heb gestaan waar jij nu staat! Ik ga graag samen met jou op zoek naar wat je kind nodig heeft!

Wat anderen zeggen

“Bedankt voor het verslag. Het geeft een duidelijk beeld van onze dochter en daar zijn we blij mee. Dit is heel zinvol voor haar verdere (basis)schooltijd”.

Wendy

Moeder van dochter (6 jaar)

Wij hebben de afgelopen jaren voor onze twee kinderen goede begeleiding gehad. Tijdens het intelligentie onderzoek waren ze beiden erg op hun gemak. In latere gesprekken met en zonder school was de kennis van Eveline heel goed en professioneel. Hierdoor hebben wij en ook school stappen kunnen zetten om onze twee kinderen goed te kunnen begeleiden. Inmiddels hebben wij al zo’n 4 jaar regelmatig een prettig contact met Eveline

Anita

Moeder van dochter (8 jaar) & zoon (6 jaar)

Hoe zou het zijn als je na het intelligentie onderzoek…

 

Duidelijk hebt of je kind hoogbegaafd is

Een kind hebt dat met plezier naar school gaat

Je ontspanning en gezelligheid ervaart in de thuissituatie

Je weet wat je kind in de schoolsituatie nodig heeft

Een kind hebt dat weer ontspannen is

GEVOLG: EEN KIND DAT ZICH GOED KAN ONTWIKKELEN OP SCHOOL EN THUIS

Hoe werkt een intelligentie onderzoek?

Een compleet beeld vormen van jouw kind zodat ik uiteindelijk een verslag kan schrijven waarin je jouw zoon of dochter in herkent. Dat is mijn doel en daarvoor heb ik jou als ouder nodig. Jij bent immers als ouder de expert van je eigen kind. Jij kent je kind vaak zo goed, zonder dat je jezelf hier bewust van bent. Daarom start ik altijd met een uitgebreide intake. Dit kan bij mij in de praktijk, maar kan ook middels beeldbellen.

Ieder kind is uniek, hoogbegaafd of niet. Dat betekent dan ook dat ieder kind  wat anders nodig heeft. Hierom kan je kiezen voor het onderzoek dat het beste bij jullie situatie past. Wanneer je kiest voor een uitgebreid onderzoek dan zit hier altijd een spelobservatie en schoolgesprek bij in.

Ik ben ervan overtuigd dat een kind dat zich op zijn gemak voelt meer van zichzelf laat zien tijdens een intelligentietest. Vandaar dat jouw kind bij mij in de speelkamer mag spelen. Tijdens deze 2 uur durende spelobservatie leren jouw kind en ik elkaar beter kennen. Ik krijg hierdoor een beter beeld van wie jouw kind is en wat het nodig heeft op school en in de thuissituatie.

Afhankelijk van je kind en de leeftijd van je kind maak ik de keuze voor de RAKIT-2 of de WISC-V.  Tijdens de test ga ik samen met jullie kind aan het werk om alles wat er aan cognitieve mogelijkheden in zit ook uit te krijgen. Gedurende het onderzoek zal ik allerlei strategieën inzetten om ervoor te zorgen dat jullie kind op zijn hoogste niveau zal gaan / blijven werken. Ik zal rekening houden met de aandachtsspanne en concentratie van jullie zoon of dochter, met de gevoeligheden, het (eventuele) onderpresteren en de andere manier van denken en redeneren.

Het laten onderzoeken van de intelligentie van jouw zoon of dochter is mogelijk vanaf de leeftijd van 4 jaar. Bij jonge kinderen wordt het onderzoek in twee keer afgenomen. Bij oudere kinderen wordt de intelligentie test in principe in één keer gedaan.

 

Ieder kind verdient het om gezien te worden! Daarom is elk onderzoek een persoonlijke zoektocht naar wie je kind is en wat jouw kind nodig heeft.

Intelligentie onderzoek voor jouw kind

 

Momenteel is het niet mogelijk om intelligentie onderzoek bij jouw zoon of dochter af te nemen. Naar verwachting zal het weer mogelijk zijn vanaf mei 2021. Wil je op de wachtlijst geplaatst worden laat dan jouw gegevens achter via het contactformulier.

Eveline Noordtzij

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een onderzoek?

Over het algemeen kan gezegd worden dat de daadwerkelijke intelligentietest tussen de 2 en 3 uur duurt.  Hoelang ik daadwerkelijk nodig heb voor jouw zoon of dochter is afhankelijk van de werkhouding, concentratie en snelheid van werken.

Wordt het onderzoek in één keer afgenomen?

Het intelligentieonderzoek wordt bij kinderen in de basisschoolleeftijd, in principe in één keer afgenomen. Bij kleuters wordt het onderzoek naar de intelligentie standaard in twee keer afgenomen.

Mijn kind blijkt, na onderzoek, niet hoogbegaafd te zijn. Wat nu?

Als uit het intelligentie onderzoek blijkt dat jouw kind niet hoogbegaafd is dan kunnen wij jullie prima blijven begeleiden. Uit het onderzoek komt veel informatie en hieraan hebben wij voldoende om samen met jullie en school te bespreken wat jouw kind nodig heeft in de opvoeding en op school.

Kunnen we na het onderzoek ook nog andere vorm van begeleiding krijgen?

Dat is zeker mogelijk. Naast het afnemen van intelligentie onderzoek is het ook mogelijk om jouw kind individueel te begeleiden. Daarnaast kan het zijn dat je behoefte hebt aan meer handvaten voor jezelf als ouder. Dan is ouderbegeleiding mogelijk. Wanneer er meer begeleiding op de school van je kind mogelijk is wordt er schoolbegeleiding geboden.

Meer informatie?

Lijkt een intelligentie onderzoek iets voor jouw kind? Maar heb je nog vragen? Laat je gegevens achter, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

11 + 1 =