Specialist in hoogbegaafdheid

Intelligentie onderzoek met aandacht voor jouw kind

Herken je dit?

Zit jouw kind niet lekker in zijn vel? Is jouw zoon of dochter vaak boos, opstandig of verdrietig? Heeft jouw kind vaak buikpijn of hoofdpijn? Zijn er slaapproblemen? Of voelt het zich alleen? En heeft jouw kind weinig sociale aansluiting?

Wil jouw zoon of dochter niet meer naar school? Vraag jij je steeds af waarom je kind zo gefrustreerd uit schoolkomt? Zie jij dat jouw kind veranderd is sinds het naar school gaat? Of zit jouw kind inmiddels thuis?

Behaalt jouw kind op school slechte resultaten? Kan het zich niet concentreren op school? Heb jij het vermoeden dat jouw kind aan het onderpresteren is? Of wordt jouw kind door de leerkracht helemaal niet gezien?

Dan kan een intelligentie onderzoek voor je kind de uitkomst zijn

Hoe werkt een intelligentie onderzoek?

Een compleet beeld vormen van jouw kind zodat ik uiteindelijk een verslag kan schrijven waarin je jouw zoon of dochter in herkent. Dat is mijn doel en daarvoor heb ik jou als ouder nodig. Jij bent immers als ouder de expert van je eigen kind. Jij kent je kind vaak zo goed, zonder dat je jezelf hier bewust van bent. Daarom start ik altijd met een uitgebreide online intake.

Ieder kind is uniek, hoogbegaafd of niet. Dat betekent dan ook dat ieder kind een andere aanpak nodig heeft. Daarom leer ik jouw kind graag eerst kennen. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat een kind, dat zich op zijn gemak voelt, meer van zichzelf laat zien tijdens een intelligentietest. Vandaar dat jouw kind eerst, tijdens een aparte afspraak, bij mij komt. Tijdens deze 2 uur durende (spel)observatie krijg ik een beter beeld van wie jouw kind is en wat het nodig heeft op school en in de thuissituatie.

Afhankelijk van de eigenschappen van je kind en de leeftijd van je kind maak ik de keuze voor de RAKIT-2, de WISC-V of de KIQT.  Tijdens de test ga ik samen met jullie kind aan het werk om alles wat er aan cognitieve mogelijkheden in zit ook uit te krijgen door allerlei verschillende strategieën in te zetten. Ik zal rekening houden met de aandachtsspanne en concentratie van jullie zoon of dochter, met de gevoeligheden, het (eventuele) onderpresteren en de andere manier van denken en redeneren.

Na uiterlijk 2 weken ontvang je het verslag. Wanneer je daar vragen over hebt dan bespreken wij deze met elkaar. Vervolgens gaan wij samen met school in gesprek om de uitkomsten van het onderzoek door te nemen. Maar vooral om met elkaar een concreet plan te maken zodat jouw kind op school weer verder kan.

Het laten onderzoeken van de intelligentie van jouw zoon of dochter is mogelijk vanaf de leeftijd van 4 jaar. Bij jonge kinderen wordt het onderzoek in twee keer afgenomen. Bij oudere kinderen wordt de intelligentie test in principe in één keer gedaan.

Ieder kind verdient het om gezien te worden! Daarom is elk onderzoek een persoonlijke zoektocht naar wie je kind is en wat jouw kind nodig heeft.

Wat anderen zeggen

“Bedankt voor het verslag. Het geeft een duidelijk beeld van onze dochter en daar zijn we blij mee. Dit is heel zinvol voor haar verdere (basis)schooltijd”.

Wendy (dochter 6 jaar)

Wat anderen zeggen

“Wij hebben onze kinderen bij Eveline laten testen. Het intake gesprek verliep goed en Eveline gaf al een aantal goede tips. De testen zijn rustig en goed verlopen en de kinderen vonden het leuk om te doen. Eveline heeft ons ook begeleid met een gesprek op school. Dit alles heeft ons weer verder geholpen.”

Maaike (dochter 9 jaar & zoon 7 jaar)

Elk hoogbegaafd kind kan zichzelf zijn

Wat ik wil bereiken is dat elk hoogbegaafd kind opgroeit in een omgeving waarin het zichzelf kan zijn. Waarin het kan ontdekken wie hij of zij is. Omdat ik geloof dat het mooiste wat je kan worden is jezelf!

Dit verlangen komt voort uit mijn eigen jeugd. Door mijn zoektocht met mijn eigen kinderen ben ik erachter gekomen dat ik ook hoogbegaafd ben. Er vielen toen een heleboel puzzelstukken op zijn plek. Ik begreep veel beter waarom ik van mijn 20ste tot mijn 40ste op zoek moest naar wie ik ben. Dat kwam omdat ik in mijn jeugd mezelf altijd heb aangepast. Omdat ik  onvoldoende werd gezien en werd begrepen had ik mezelf zo aangepast dat ik mezelf was kwijtgeraakt.

Mijn missie is dan ook om hoogbegaafde kinderen te laten opgroeien in een omgeving, waarin ze zichzelf kunnen zijn.  Zodat zij kunnen opgroeien tot sterke volwassenen die stevig in hun schoenen staan.

Kosten voor een inteligentie onderzoek

Een intelligentie onderzoek kost €675,-. Dit onderzoek bestaat uit een online intake gesprek, een (spel)observatie, intelligentietest, uitgebreid verslag met resultaten en adviezen voor zowel de school- als de thuissituatie en een schoolgesprek.

Dit intelligentie onderzoek kan nog uitgebreid worden met een sociaal-emotioneel onderzoek en/of een onderzoek naar de executieve functies en/of een didactisch onderzoek.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een onderzoek?

Over het algemeen kan gezegd worden dat de daadwerkelijke intelligentietest tussen de 2 en 3 uur duurt.  Hoelang ik daadwerkelijk nodig heb voor jouw zoon of dochter is afhankelijk van de werkhouding, concentratie en snelheid van werken.

Wordt het onderzoek in één keer afgenomen?

Het intelligentieonderzoek wordt bij kinderen in de basisschoolleeftijd, in principe in één keer afgenomen. Bij kleuters wordt het onderzoek naar de intelligentie standaard in twee keer afgenomen.

Mijn kind blijkt, na onderzoek, niet hoogbegaafd te zijn. Wat nu?

Als uit het intelligentie onderzoek blijkt dat jouw kind niet hoogbegaafd is dan kunnen wij jullie prima blijven begeleiden. Uit het onderzoek komt veel informatie en hieraan hebben wij voldoende om samen met jullie en school te bespreken wat jouw kind nodig heeft in de opvoeding en op school.

Kunnen we na het onderzoek ook nog andere vorm van begeleiding krijgen?

Dat is zeker mogelijk. Naast het afnemen van intelligentie onderzoek is het ook mogelijk om jouw kind individueel te begeleiden. Daarnaast kan het zijn dat je behoefte hebt aan meer handvaten voor jezelf als ouder. Dan is ouderbegeleiding mogelijk. Wanneer er meer begeleiding op de school van je kind mogelijk is wordt er schoolbegeleiding geboden.

Contactformulier

Heb jij nog een vraag? Laat het mij weten via het contactformulier. 

Ik ga zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in het privacybeleid.