Intelligentie onderzoek

Hoogbegaafd?

Met het intelligentie onderzoek wordt er antwoord gegeven op de vraag of er sprake is van hoogbegaafdheid bij jullie zoon of dochter. Tevens wordt er gekeken naar wat de onderwijs- en opvoedingsbehoeften van jullie kind zijn.

Het gaat niet alleen over de hoogte van het IQ. Het in kaart brengen van de vroege ontwikkeling van jullie kind en een gevoeligheidsscreening zijn altijd onderdeel van het onderzoek. Het onderzoek kan uitgebreid worden met onderzoek naar de executieve functies en het sociaal-emotioneel functioneren.

Voor het intelligentie onderzoek wordt, door de onderzoeker, een keuze gemaakt uit de RAKIT-2 of WISC-V.  Tijdens het onderzoek ga ik samen met jullie kind aan het werk om alles wat er aan cognitieve mogelijkheden in zit, er ook uit te krijgen. Om dit te bereiken wordt er aandacht besteed aan het maken van verbinding en het opbouwen van een relatie. Immers kan een kind zich alleen volledig inzetten als het zich op zijn gemak voelt. Wanneer jullie kind zich op zijn gemak voelt zal gestart worden met het intelligentie onderzoek. Ook gedurende het onderzoek zullen er allerlei strategieën ingezet worden om ervoor te zorgen dat jullie kind op zijn hoogste niveau zal gaan / blijven werken.

Tijdens het onderzoek wordt er rekening gehouden met de aandachtsspanne en concentratie van jullie zoon of dochter, met de gevoeligheden, het (eventuele) onderpresteren en een andere manier van denken en redeneren.

Het laten onderzoeken van de intelligentie van jouw zoon of dochter is mogelijk vanaf de leeftijd van 4 jaar. Bij jonge kinderen wordt het onderzoek in twee keer afgenomen. Bij oudere kinderen wordt de intelligentie test in principe in 1 één keer gedaan. Hoelang het onderzoek duurt is afhankelijk van jullie kind, maar gemiddeld duurt deze tussen de 2 en 4 uur.

 

“Bedankt voor het verslag. Het geeft een duidelijk beeld van onze dochter en daar zijn we blij mee. Dit is heel zinvol voor haar verdere (basis)schooltijd”.

Wendy

Moeder van dochter (6 jaar)

Intelligentie onderzoek bij Evelinescounselling

Maak hieronder de keuze voor een onderzoek bij jouw (vermoedelijk) hoogbegaafde zoon of dochter. Het onderzoek wordt altijd uitgevoerd door een professional die zich heeft gespecialiseerd in hoogbegaafdheid.

Wil jij weten of jouw kind hoogbegaafd is?