Specialist in hoogbegaafdheid

Onderzoeken waarbij jou kind centraal staat om ervoor te zorgen dat jouw kind weer lekker in zijn vel komt te zitten

Wie ben ik

Ik help jou, als ouder van een vermoedelijk hoogbegaafd kind, in de zoektocht naar wat jouw kind nodig heeft in het onderwijs en jullie gezinssituatie. Zodat jouw kind op school en thuis krijgt wat het nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen en zichzelf te kunnen zijn!

Waar sta ik voor

Onderzoeken afgestemd op jullie situatie. Dat betekent dat ik gericht kijk welke onderzoeken er nodig zijn om te bereiken wat jullie willen bereiken. Of te wel, we doen alleen wat daadwerkelijk nodig is. Tijdens de onderzoeken staat jouw kind centraal. Wat betekent dat er aangesloten wordt bij wat jouw kind nodig heeft om zichzelf en zijn/haar mogelijkheden te kunnen laten zien.

Schrijf je in en ontvang 2x per week een mail

Wil je mail van mij ontvangen met daarin gratis kennis en tips ? Schrijf je dan hieronder in. Je ontvangt dan 2x per week een mail van mij in je postvak over het onderwijs aan en het opvoeden van jouw (vermoedelijk) hoogbegaafde kind.

Wat bied ik jou

Een heel scala aan verschillende onderzoeksmogelijkheden om een zo’n goed mogelijk beeld van jouw kind te krijgen. Van intelligentie onderzoek, sociaal-emotioneel onderzoek tot onderzoek naar de excutieve functies en didactisch onderzoek. Met als doel dat zowel jij  als de school weet wat jouw kind nodig heeft. Zodat er een passende omgeving ontstaat waarin jouw kind zich begrepen voelt en zichzelf kan ontwikkelen. Met als gevolg dat jouw kind zich weer gelukkig voelt. En jij meer rust ervaart in jouw gezinssituatie.

 

Lees hier meer over de verschillende onderzoeken

Wat anderen zeggen

“Dank je wel voor het verslag. We herkennen onze zoon er goed in. Fijn dat je hem in relatief korte tijd hebt kunnen zien voor wie hij is en dat in woorden hebt weten te vatten. De adviezen voor school en voor ons lijken ons zeer bruikbaar!”

Anne-marie (zoon 9 jaar)

Wat anderen zeggen

“Bedankt voor het verslag. Het geeft een duidelijk beeld van onze dochter en daar zijn we blij mee. Dit is heel zinvol voor haar verdere (basis)schooltijd”.

Wendy (dochter 6 jaar)

Wat anderen zeggen

Tijdens het intelligentie onderzoek waren beide kinderen erg op hun gemak. In latere gesprekken was de kennis van Eveline heel goed en professioneel. Hierdoor hebben wij en ook school stappen kunnen zetten om onze twee kinderen goed te kunnen begeleiden. Inmiddels hebben wij al zo’n 4 jaar regelmatig een prettig contact met Eveline.

 Anita (dochter 8 jaar & zoon 6 jaar)

Wat anderen zeggen

“Wij hebben onze kinderen bij Eveline laten testen. Het intake gesprek verliep goed en Eveline gaf al een aantal goede tips. De testen zijn rustig en goed verlopen en de kinderen vonden het leuk om te doen. Eveline heeft ons ook begeleid met een gesprek op school. Dit alles heeft ons weer verder geholpen.”

Maaike (dochter 9 jaar & zoon 7 jaar)

Ik volg mijn hart en intuitïe

Ik ben Eveline. Samen met mijn man hebben wij 4 hoogbegaafde kinderen gekregen. Als moeder weet ik hoe enorm de zoektocht is als je merkt dat je kind anders is dan andere kinderen. 

Na jarenlang struggelen kan ik nu zeggen dat mijn hoogbegaafde kinderen mijn leven hebben verrijkt. Vanaf het moment dat onze oudste geboren was is mijn leven zo anders gelopen dan ik ooit gedacht had. Door hen heb ik geleerd mijn hart en intuitie te volgen. Durf ik van de gebaande paden af te wijken. En mijn eigen koers te varen. 

Vanaf het moment dat wij ontdekte zijn wij op zoek geweest naar de omgeving waarin onze kinderen gelukkig konden zijn.  Een omgeving waarin ze kunnen opgroeien zodat ze helemaal zichzelf kunnen zijn. Het heeft ertoe geleid dat wij, na drie schoolwisselingen, ervoor hebben gekozen om op reis te gaan. Inmiddels wonen wij afwisselend in het buitenland en in Nederland. Waarbij onze kinderen thuisonderwijs krijgen. Dit is de weg die bij ons en onze kinderen past.

Door mijn kinderen heb ik ook mijn passie heb gevonden. Het begeleiden van ouders die aan het begin van hun zoektocht staan met hun kind. Om samen te zoeken naar de beste omgeving voor hun kind. Daarin gebruik ik mijn kennis als orthopedagoog in combinatie met mijn eigen ervaringen. 

Ik heb gestaan waar jij nu staat! Ik help je graag bij het vinden van jouw weg in een gelukkig leven met jouw hoogbegaafde kind(eren)!

 

Het mooiste wat je kan worden is jezelf

Als 12 jaar ben ik bezig met het vinden van een passende omgeving voor hoogbegaafde kinderen zodat zij zichzelf kunnen zijn. 

Het onderzoeken van jouw kind is hierbij een middel. Vanuit mijn visie is de uitslag van het onderzoek, namelijk niet het doel. Het doel is om een zo compleet mogelijk beeld van jouw kind te krijgen zodat duidelijk wordt wat jouw kind nodig heeft. Om dit beeld zo compleet mogelijk te maken kunnen er verschillende onderzoeksmiddelen ingezet worden. 

Wil jij weten wat jouw kind nodig heeft? Dan onderzoek ik graag jouw kind! Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek waarin we samen bespreken welke onderzoeken er nodig zijn om jouw doel te bereiken.

Elk hoogbegaafd kind kan zichzelf zijn

Wat ik wil bereiken is dat elk hoogbegaafd kind opgroeit in een omgeving waarin het zichzelf kan zijn. Waarin het kan ontdekken wie hij of zij is. Omdat ik geloof dat het mooiste wat je kan worden is jezelf!

Dit verlangen komt voort uit mijn eigen jeugd. Door mijn zoektocht met mijn eigen kinderen ben ik erachter gekomen dat ik ook hoogbegaafd ben. Er vielen toen een heleboel puzzelstukken op zijn plek. Ik begreep veel beter waarom ik van mijn 20ste tot mijn 40ste op zoek moest naar wie ik ben. Tijdens mijn jeugd werd ik onvoldoende gezien en begrepen waardoor ik mezelf zo had aangepast dat ik mezelf was kwijtgeraakt.

Mijn missie is dan ook om hoogbegaafde kinderen te laten opgroeien in een omgeving, waarin ze zichzelf kunnen zijn.  Zodat zij kunnen opgroeien tot sterke volwassenen die stevig in hun schoenen staan.

Contactformulier

Heb jij nog een vraag? Laat het mij weten via het contactformulier. 

Ik ga zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in het privacybeleid.