Ouderbegeleiding

Zoek jij ondersteuning bij de opvoeding van je hoogbegaafde kind?

Speciaal voor ouders van hoogbegaafde kinderen die het opvoeden van hun kind pittig vinden. Die graag het beste voor hun kind willen, maar die het gevoel hebben dat het ze niet lukt. Voor ouders die bijvoorbeeld te maken hebben met eindeloze discussies of steeds maar terugkerende ruzies met hun kind. Voor vaders en moeders die moedeloos worden van de woedeuitbarstingen van hun kind of niet meer weten hoe hun teruggetrokken kind te bereiken. En voor alle ouders die willen weten wat hoogbegaafdheid is en waar ze in de opvoeding rekening mee moeten houden.

Herken je dit?

Zijn jullie er net achter dat je kind hoogbegaafd is? Of heb je een sterk vermoeden van hoogbegaafdheid? En vraag je je af wat dit betekent voor je opvoeding?

Is er veel strijd bij jullie thuis? Zit je met je handen in je haar? Heb jij al van alles geprobeerd? En weet je inmiddels niet meer wat je nog kan doen om de situatie thuis te veranderen? Wil je af van de negatieve sfeer in huis? Of ben je jouw eigen onzekerheid zat en wil je nu eens met vertrouwen in jezelf opvoeden?

Krijg jij van mensen in je omgeving advies hoe met jouw kind om te gaan? Ervaar jij dat de tips niet werken voor jouw kind? Voel jij ergens diep van binnen dat het anders kan? Maar weet jij nog niet wat voor jouw kind en voor jouw gezin werkt?

Een ouder die vol vertrouwen in de opvoeding staat

Doordat hoogbegaafde kinderen anders leren, waarnemen en ervaren vragen zij  om een andere benadering in de opvoeding. Voor veel ouders is het opvoeden van een hoogbeaafd kind dan ook een hele uitdaging. De gangbare opvoeding lijkt goed te zijn voor andere gezinnen, maar werkt bij hoogbegaafde kinderen vaak averechts. Er ontstaan eindeloze discussies, steeds terugkerende ruzies en boze of juist teruggestrokken kinderen. Voor ouders enorm frustrerend en kan ertoe leiden dat ouders zich enorm machteloos voelen. Sterker nog, het kan er toe leiden dat je het vertrouwen in je eigen kunnen kwijtraakt.

In mijn visie kan elke ouder vol vertrouwen in de opvoeding van zijn of haar hoogbegaafde kind staan. Ik onderzoek graag met jou als ouder wat jij nodig hebt.

Wie ben ik?

Ik ben Eveline en getrouwd met Martin. Samen hebben wij 4 hoogbegaafde kinderen. Als moeder weet ik hoe uitdagend het is om ouder te zijn van een hoogbegaafd kind. Ook ik vond het opvoeden van onze kinderen soms pittig en moeilijk. Maar inmiddels heb ik mijn weg gevonden.

Ik werkte als orthopedagoog toen we ons eerste kind kregen. Ons kind, hoogbegaafd? Nee toch? Maar het bleek zo te zijn! Via haar kwam ik erachter dat ik ook hoogbegaafd ben. Uiteindelijk kregen we nog 3 hoogbegaafde kinderen. De afgelopen jaren waren een regelrechte ramp. Door niet passend ondewijs hadden we ongelukkige, thuiszittende, kinderen. Ik wilde zo graag dat onze kinderen lekker in hun vel zaten, dat ze zichzelf konden zijn. En dat wij, als gezin, het weer leuk met elkaar hadden. In deze periode ben ik ook zoekende geweest wat onze kinderen van mij nodig hadden. Een lastige en soms ook pijnlijke zoektocht naar de opvoeding die bij onze kinderen, maar ook bij mij past. Ik ben blij dat ik mijn manier gevonden heb.

Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik mijn eigen passie, namelijk het begeleiden van ouders en hun kinderen in de zoektocht van hoogbegaafdheid. Naast dat ik intelligenite onderzoek afneem en kinderen individueel begeleid, geef ik ook ouderbegeleiding voor ouders die steun in de opvoeding kunnen gebruiken.

Tijdens mijn trajecten halen we de beste versie van jou als ouder naar boven. Want alles wat je nodig hebt in de opvoeding voor je kind zit al in jou!

Wat anderen zeggen

Onze zoon reageert goed op jouw tips! Ik vraag hem niet meer uit school hoe het was en laat hem er zelf mee komen.
Wel begin ik vaak met zijn broer dat gesprekje.. en wat ik merk is dat hij er zich dan vaak in mengt en ook wat wil vertellen, waarop ik soms zelfs kan doorvragen en achter meer kom dan gewoonlijk het geval was… ☺️

Gerda (zoon 8 jaar)

Bedankt voor de gesprekken. Door met jou te praten heb ik nieuwe inzichten gekregen. Je hebt mij vanuit een ander perspectief naar onze zoon laten kijken. Het is daardoor gezelliger in huis en ik kan beter omgaan met lastige momenten in de opvoeding!

Esther (zoon 6 jaar)

Hoe zou het voor jou zijn als je na ons traject…

Meer rust in jouw gezin ervaart

Meer gezelligheid vindt in jouw gezin

Merkt dat het contact met je kind is verbetert

Makkelijker kan communiceren met je kind

Meer vertrouwen hebt in jezelf als opvoeder

GEVOLG: EEN OUDER MET VERTROUWEN DIE  STEVIG IN DE SCHOENEN STAAT TIJDENS DE OPVOEDING

Hoe werkt ouder begeleiding?

De ouderbegeleiding start altijd met een intake gesprek. Ik wil graag eerst van je horen waar je precies tegenaan loopt. En natuurlijk ook wat je graag wilt bereiken.  We bekijken samen hoeveel gesprekken we nodig hebben om jou weer in je kracht te zetten.

Tijdens de consulten geef ik uitleg over de mengpaneel methode. Deze heb ik  ontwikkelt op basis van mijn eigen ervaringen en (wetenschappelijke) kennis. Daarnaast is er ruimte voor jouw verhaal en vragen. Je kan elke keer nieuwe situaties inbrengen waar jij graag een oplossing voor wil. Doordat we steeds kijken vanuit de mengpaneel methode krijg jij een zeer krachtige tool aangereikt. Doordat je geleerd hebt naar uitdagingen in de opvoeding te kijken en op te lossen ben je ook na de ouderbegeleiding in staat om nieuwe moeilijkheden het hoofd te bieden.

Iedere opvoedingssituatie is uniek! Daarom leer ik jou tools zodat jij zelf de opvoeding van jouw kinderen vorm kan geven. Precies zoals jouw kind nodig heeft!

Tarief voor ouderbegeleiding

Ouderbegeleiding kost €80,00 per afspraak. Het intakegesprek duurt 1,5 uur. De overige afspraken duren maximaal 1 uur.

Uit ervaring blijkt dat een combinatie van individuele begeleiding en ouderbegeleiding de meeste rust in huis geeft! Wanneer de ouderbegeleiding gecombineerd wordt met individuele begeleiding dan zijn de kosten per afspraak €70,00.

Wil je begeleiding bij de opvoeding van jouw kind? Stuur mij dan een mail of vul het contactformulier in. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

 

Meer informatie?

Lijkt de ouderbegeleiding iets voor jou? Maar heb je nog vragen? Laat je gegevens achter, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.