Ouderbegeleiding om jouw hoogbegaafde kind goed te kunnen begeleiden

Samen onderzoeken we wat jij nodig hebt als ouder

Speciaal voor ouders van hoogbegaafde kinderen die het opvoeden van hun kind pittig vinden. Die graag het beste voor hun kind willen, maar die het gevoel hebben dat het ze niet lukt. Voor ouders die bijvoorbeeld te maken hebben met eindeloze discussies of steeds maar terugkerende ruzies met hun kind. Voor vaders en moeders die moedeloos worden van de woedeuitbarstingen van hun kind of niet meer weten hoe hun teruggetrokken kind te bereieken. En voor alle ouders die willen weten wat hoogbegaafdheid is en waar ze in de opvoeding rekening mee moeten houden. 

9

Mijn kind is hoogbegaafd en wat nu?

Zijn jullie er net achter dat je kind hoogbegaafd is? En vraag je je af wat dit betekent voor je opvoeding? Ben je benieuwd wat jij er als ouder aan kan doen om ervoor te zorgen dat je kind goed in zijn vel zit? Of wil je gewoon meer te weten komen over wat hoogbegaafdheid nu eigenlijk is en betekent voor jouw kind?

9

Zit jij met jouw handen in het haar?

Heb jij al van alles geprobeerd? En weet je inmiddels niet meer wat je nog kan doen om de situatie thuis te veranderen? Wil je af van de negatieve sfeer in huis? Of ben je jouw eigen onzekerheid zat en wil je nu eens met vertrouwen in jezelf opvoeden?  

9

Heb jij al zoveel opvoedingstips gehad die voor jouw kind niet werkt?

Krijg jij van mensen in je omgeving advies hoe met jouw kind om te gaan? Ervaar jij dat de tips niet werken voor jouw kind? Voel jij ergens diep van binnen dat het anders kan? Maar weet jij nog niet wat voor jouw kind en voor jouw gezin werkt? 

Een ouder die vol vertrouwen in de opvoeding staat

Doordat hoogbegaafde kinderen anders leren, waarnemen en ervaren vragen zij  om een andere benadering in de opvoeding. Voor veel ouders is het opvoeden van een hoogbeaafd kind dan ook een hele uitdaging. De gangbare opvoeding lijkt goed te zijn voor andere gezinnen, maar werkt bij hoogbegaafde kinderen vaak averechts. Er ontstaan eindeloze discussies, steeds terugkerende ruzies en boze of juist teruggestrokken kinderen. Voor ouders enorm frustrerend en kan ertoe leiden dat ouders zich enorm machteloos voelen. Sterker nog, het kan er toe leiden dat je het vertrouwen in je eigen kunnen kwijtraakt. 

Uiteraard kan er ook een andere reden zijn waarom de opvoeding niet helemaal lekker verloopt. Het kan zijn dat jij als ouder niet lekker in je vel zit doordat er een (ingrijpende) gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Zoals een overlijden, scheiding, problemen op het werk. Ook dan is het belangrijk om handvatten te krijgen om de sfeer thuis weer positief te krijgen.

In mijn visie kan elke ouder vol vertrouwen in de opvoeding van zijn of haar hoogbegaafde kind staan. Ik onderzoek graag met jou als ouder wat jij nodig hebt. 

Ik geef jou, als ouder, het vertrouwen weer terug

Ik, Eveline, moeder van 4 hoogbegaafde kinderen, weet hoe uitdagend het is om moeder te zijn van een hoogbegaafd kind. Ook ik vond het opvoeden van onze kinderen soms pittig en moeilijk. Maar inmiddels heb ik mijn weg gevonden.

Ik werkte als orthopedagoog toen we ons eerste kind kregen. Ons kind, hoogbegaafd? Nee toch? Maar het bleek zo te zijn! Via hem kwam ik erachter dat ik ook hoogbegaafd ben. Uiteindelijk kregen we nog 3 hoogbegaafde kinderen. De afgelopen jaren waren een regelrechte ramp. Door niet passend ondewijs hadden we ongelukkige, thuiszittende, kinderen. Ik wilde zo graag dat onze kinderen lekker in hun vel zaten, dat ze zichzelf konden zijn. En dat wij, als gezin, het weer leuk met elkaar hadden. In deze periode ben ik ook zoekende geweest wat onze kinderen van mij nodig hadden. Een lastige en soms ook pijnlijke zoektocht naar de opvoeding die bij onze kinderen, maar ook bij mij past. Ik ben blij dat ik mijn manier gevonden heb.

Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik mijn eigen passie, namelijk het begeleiden van ouders en hun kinderen in de zoektocht van hoogbegaafdheid. Naast dat ik intelligenite onderzoek afneem en kinderen individueel begeleid, geef ik ook ouderbegeleiding voor ouders die steun in de opvoeding kunnen gebruiken. 

Tijdens mijn trajecten halen we de beste versie van jou als ouder naar boven. Want alles wat je nodig hebt in de opvoeding voor je kind zit al in jou!

Hoe andere ouders de begeleiding hebben ervaren

Onze zoon reageert goed op jouw tips! Ik vraag hem niet meer uit school hoe het was en laat hem er zelf mee komen.
Wel begin ik vaak met zijn broer dat gesprekje.. en wat ik merk is dat hij er zich dan vaak in mengt en ook wat wil vertellen, waarop ik soms zelfs kan doorvragen en achter meer kom dan gewoonlijk het geval was… ☺️

Gerda (zoon 8 jaar)

Hoe werkt ouder begeleiding?

De ouderbegeleiding start altijd met een intake gesprek. Ik wil graag eerst van je horen waar je precies tegenaan loopt. En natuurlijk ook wat je graag wilt bereiken.  We bekijken samen hoeveel gesprekken we nodig hebben om jou weer in je kracht te zetten.

Tijdens de consulten geef ik uitleg over de mengpaneel methode. Deze heb ik  ontwikkelt op basis van mijn eigen ervaringen en (wetenschappelijke) kennis. Daarnaast is er ruimte voor jouw verhaal en vragen. Je kan elke keer nieuwe situaties inbrengen waar jij graag een oplossing voor wil. Doordat we steeds kijken vanuit de mengpaneel methode krijg jij een zeer krachtige tool aangereikt. Doordat je geleerd hebt naar uitdagingen in de opvoeding te kijken en op te lossen ben je ook na de ouderbegeleiding in staat om nieuwe moeilijkheden het hoofd te bieden.

Veelgestelde vragen

Wordt dit traject vergoed?

Er zijn twee manieren waarop dit traject (deels) vergoed kan worden, namelijk door PGB aan te vragen bij de gemeente. Neem even contact op, dan denk ik met je mee.

Hoe werkt de betaling?

Na ieder consult ontvang je, via de mail, een factuur. Deze kan je direct via een Ideal link voldoen.

Dit is wat je merkt aan je gezin na ons traject

Meer rust

Je leert vaardigheden die je direct kan toepassen in je gezin. Doordat je weet hoe je kan reageren in bepaalde situaties ervaar je meer vertrouwen in jezelf. Je kan vanuit vertrouwen handelen en dit geeft jou rust. Wanneer jij rust ervaart in jezelf zal je ook merken dat jouw kinderen hierop reageren met meer rust, waardoor je gezin beter draait. 

Beter communiceren

Eén van de onderdelen uit de mengpaneel methode is communicatie. Jij leert wat effectieve en minder effectieve manieren zijn om met jouw kind te communiceren. Hierdoor kom je meer in contact met je kind en zal je ervaren dat je kind steeds meer het contact met jou opzoekt. 

Meer zelfvertrouwen

Doordat je bij elke nieuwe uitdagende situatie vanuit dezelfde methode kan reageren zal jouw vertrouwen groeien. Je zal aan jezelf merken dat je zelfvertrouwen toeneemt en dan je weer plezier in het opvoeden gaat ervaren. 

GEVOLG: EEN OUDER MET VERTROUWEN DIE  STEVIG IN DE SCHOENEN STAAT TIJDENS DE OPVOEDING

Individuele begeleiding voor jouw hoogbegaafde kind

Wil je graag begeleiding voor jezelf maar wil je liever gebruik maken van losse individuele consulten. Dan kan dat natuurlijk ook. Voor € 80,- per consult bied ik jullie de mogelijkheid die het beste bij jullie past. 

Iedere opvoedingssituatie is uniek! Daarom leer ik jou tools zodat jij zelf de opvoeding van jouw kinderen vorm kan geven. Precies zoals jouw kind nodig heeft!

Vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen

Lijkt de ouderbegeleiding iets voor jou? Dan maak ik graag eerst even kennis met jou. We kunnen dan kijken of we een klik hebben. Dit doe ik graag telefonisch. Laat je gegevens achter, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

11 + 7 =