Jouw hoogbegaafde kind met plezier naar school

9

Gaat jouw kind met tegenzin naar school?

Wil jouw zoon of dochter niet meer naar school? Is het elke ochtend een strijd om jouw kind naar school te laten gaan? Of zit jouw kind inmiddels thuis?

9

Kan jouw kind meer dan het op school laat zien?

Behaalt jouw kind op school slechte resultaten? Beheerst jouw kind de lesstof thuis wel, maar komt het er op school niet uit? Heb jij het vermoeden dat jouw kind aan het onderpresteren is?

9

Zit jouw kind niet lekker in zijn vel?

Is jouw zoon of dochter in de thuissituatie boos, opstandig of verdrietig? Heeft het moeite met sociale contacten? Voelt jouw kind zich ongelukkig? Is jouw zoon of dochter onzeker?

Een gelukkig schoolkind

Een hoogbegaafd kind dat gelukkig is op school. Momenteel lijkt het voor jouw zoon of dochter nog ver weg, maar het is echt mogelijk. Wat jouw kind nodig heeft is een schoolomgeving dat voldoet aan de behoeften van jouw kind.

Wil jij dat jouw kind met plezier naar school gaat? Vol energie na een lange schooldag weer thuis komt? Vol zelfvertrouwen is en lekker in zijn vel zit? Kies dan voor een uitgebreid onderzoek. Hiermee kunnen we met de school van  jouw zoon of dochter op zoek gaan naar passend onderwijs dat jouw kind verdient.

 

 

Wij hebben de afgelopen jaren voor onze twee kinderen goede begeleiding gehad. Tijdens het intelligentie onderzoek waren ze beiden erg op hun gemak. In latere gesprekken met en zonder school was de kennis van Eveline heel goed en professioneel. Hierdoor hebben wij en ook school stappen kunnen zetten om onze twee kinderen goed te kunnen begeleiden. Inmiddels hebben wij al zo’n 4 jaar regelmatig een prettig contact met Eveline

Anita

Moeder van dochter (8 jaar) & zoon (6 jaar)

De onderzoeken bij Evelinescounselling

Maak hieronder de keuze voor een onderzoek bij jouw (vermoedelijk) hoogbegaafde zoon of dochter. Het onderzoek wordt altijd uitgevoerd door een professional die zich heeft gespecialiseerd in hoogbegaafdheid. 

Wil jij een vrolijk kind dat met plezier naar school gaat?

Maak dan een afspraak voor een uitgebreid onderzoek.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een onderzoek?

Over het algemeen kan gezegd worden dat een intelligentieonderzoek tussen de 2 en 3 uur duurt. Een didactisch onderzoek duurt ongeveer 2 uur. Hoelang wij daadwerkelijk nodig hebben voor jouw zoon of dochter is afhankelijk van de werkhouding, concentratie en snelheid van werken. 

Wordt het onderzoek in één keer afgenomen?

Het intelligentieonderzoek wordt bij kinderen in de basisschoolleeftijd, in principe in één keer afgenomen. Bij kleuters wordt het onderzoek naar de intelligentie standaard in twee keer afgenomen.

Het didactische onderzoek wordt in één of twee keer afgenomen bij kinderen vanaf groep 3 tot en met groep 8. Het onderzoek naar het didactische niveau voor peuters en kleuters zal in principe in één keer afgenomen worden.

Mijn kind blijkt, na onderzoek, niet hoogbegaafd te zijn. Wat nu?

Als uit het intelligentie onderzoek blijkt dat jouw kind niet hoogbegaafd is dan kunnen wij jullie prima blijven begeleiden. Uit het onderzoek komt veel informatie en hieraan hebben wij voldoende om samen met jullie en school te bespreken wat jouw kind nodig heeft in de opvoeding en op school.

Kan mijn kind ook individuele begeleiding krijgen?

Wij bieden ook de mogelijkheid om kinderen individueel te begeleiden. Wanneer uit het intelligentieonderzoek en/of didactische onderzoek blijkt dat jouw kind extra begeleiding nodig heeft dan is dat bij ons zeker mogelijk. Er wordt in overleg met jullie besproken wat jullie kind precies nodig heeft. Hierna gaan wij kijken wie binnen onze praktijk jouw zoon of dochter het beste kan begeleiden.