Specialist in hoogbegaafdheid

Sociaal-emotioneel onderzoek met aandacht voor je kind

Herken je dit?

Heeft jouw (vermoedelijk) hoogbegaafde kind weinig aansluiting met klasgenoten? Heeft jouw kind nauwelijks vriendjes? Of speelt het graag met oudere kinderen? Of juist vooral met jongere kinderen?

Voelt jouw kind zich onbegrepen door andere kinderen? Heeft jouw kind het gevoel dat het alleen is? Dat het nergens echt bij hoort?

Zie jij dat jouw kind eigenlijk heel sociaal is? Verbaasd het jou dat het desondanks niet lukt om aansluiting te vinden op school of in de buurt? Is jouw kind heel intens in zijn emoties? 

Geven anderen aan dat jouw kind sociaal-emotioneel jong is? Dat dit de reden is om geen aanpassingen te doen in de schoolsituatie?

 

Veel hoogbegaafde kinderen lopen op sociaal- en emotioneel gebied voor. Maar dit wordt vaak door de omgeving niet gezien. Onderzoek naar de sociaal-emotionele ontwikkeling kan dan heel zinvol zijn.

Hoe werkt een onderzoek naar de sociale- en emotionele ontwikkeling?

Een compleet beeld vormen van jouw kind zodat ik uiteindelijk een verslag kan schrijven waarin je jouw zoon of dochter in herkent. Dat is mijn doel en daarvoor heb ik jou als ouder nodig. Jij bent immers als ouder de expert van je eigen kind. Jij kent je kind vaak zo goed, zonder dat je jezelf hier bewust van bent. Daarom start ik altijd met een uitgebreide online intake.

Het onderzoek naar de sociale- en de emotionele ontwikkeling bestaat uit een combinatie van vragenlijsten. Welke ingevuld worden door de ouders en eventueel het kind en de leerkracht(en). Daarnaast bestaat het onderzoek uit een tweetal testen die jouw kind bij mij op de praktijk komt maken.

Uiteindelijk ontvang je een uitgebreid verslag met de uitkomsten van het onderzoek en de adviezen die antwoord geven op jouw vragen.

Ieder kind verdient het om gezien te worden! Daarom is elk onderzoek een persoonlijke zoektocht naar wie je kind is en wat jouw kind nodig heeft.

Wat anderen zeggen

“Bedankt voor het verslag. Het geeft een duidelijk beeld van onze dochter en daar zijn we blij mee. Dit is heel zinvol voor haar verdere (basis)schooltijd”.

Wendy (dochter 6 jaar)

Wat anderen zeggen

“Wij hebben onze kinderen bij Eveline laten testen. Het intake gesprek verliep goed en Eveline gaf al een aantal goede tips. De testen zijn rustig en goed verlopen en de kinderen vonden het leuk om te doen. Eveline heeft ons ook begeleid met een gesprek op school. Dit alles heeft ons weer verder geholpen.”

Maaike (dochter 9 jaar & zoon 7 jaar)

Elk hoogbegaafd kind kan zichzelf zijn

Wat ik wil bereiken is dat elk hoogbegaafd kind opgroeit in een omgeving waarin het zichzelf kan zijn. Waarin het kan ontdekken wie hij of zij is. Omdat ik geloof dat het mooiste wat je kan worden is jezelf!

Dit verlangen komt voort uit mijn eigen jeugd. Door mijn zoektocht met mijn eigen kinderen ben ik erachter gekomen dat ik ook hoogbegaafd ben. Er vielen toen een heleboel puzzelstukken op zijn plek. Ik begreep veel beter waarom ik van mijn 20ste tot mijn 40ste op zoek moest naar wie ik ben. Dat kwam omdat ik in mijn jeugd mezelf altijd heb aangepast. Omdat ik  onvoldoende werd gezien en werd begrepen had ik mezelf zo aangepast dat ik mezelf was kwijtgeraakt.

Mijn missie is dan ook om hoogbegaafde kinderen te laten opgroeien in een omgeving, waarin ze zichzelf kunnen zijn.  Zodat zij kunnen opgroeien tot sterke volwassenen die stevig in hun schoenen staan.

Kosten voor een sociaal-emotioneel onderzoek

Een onderzoek naar de sociale- en de emotionele ontwikkeling van jouw kind kost €200,-. Dit onderzoek bestaat uit een online intake gesprek, sociaal-emotionele testen voor jouw kind in de praktijk, vragenlijsten voor de ouders en waar nodig voor het kind en de leerkracht(en) en een uitgebreid verslag. 

Dit onderzoek vindt vaak plaats in combinatie met een intelligentie onderzoek. Maar het is ook mogelijk om de sociale- en de emotionele ontwikkeling van jouw kind op een later moment te laten onderzoeken.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het onderzoek?

Over het algemeen kan gezegd worden dat de het onderzoek naar de sociale- en de emotionele ontwikkeling van jouw kind tussen de 1,5 en 2 uur duurt.  Hoelang ik daadwerkelijk nodig heb voor jouw zoon of dochter is afhankelijk van de werkhouding, concentratie en snelheid van werken.

Wordt het onderzoek in één keer afgenomen?

Het onderzoek naar de sociale- en emotionele ontwikkeling waarvoor jouw kind naar de praktijk komt wordt in één keer afgenomen. Wanneer dit onderzoek plaatsvindt in combinatie met een intelligentie onderzoek zal er een extra afspraak worden gemaakt. Het is voor jouw kind teveel om zowel de intelligentie test als de overige onderzoeken op één dag te laten maken.

Contactformulier

Heb jij nog een vraag? Laat het mij weten via het contactformulier. 

Ik ga zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in het privacybeleid.